• patriot.jpg

Общинските съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" с идея да се обяви конкурс за обществен посредник в началото на 2017 година.
Това стана ясно от предложение, внесено в деловодството на ОбС-Русе от името на групата общински съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН". Според тях през януари идната година е удачно време за организиране на нов конкурс. Припомняме, че предишните два се състояха през 2013 и 2014 година, но тогава никой от кандидатите не успя да събере нужният брой точки и в крайна сметка идеята за обществен посредник мина на заден план. 
Според старейшините времената и обществено-политическата обстановка в които се намираме всички ние, налага присъствието на подобна фигура, която да подпомага работата на администрация, общински съвет, но и адекватно да представлява гражданите при възникнали въпроси от спорно естество. 
В предложението на "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" е записано, че комисията, която ще проведе конкурса трябва да се състои от 11 души членове, които да бъдат избрани след като то мине през гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет. Също така следва председателя на ОбС да обяви конкурса публично, а самият той да се проведе на 17 януари 2017 година. Каква ще бъде реакцията на останалите групи в общинския съвет предстои да разберем съвсем скоро.