• patriot.jpg

Сред вносителите на текстовете в закона бе и русенския народен представител Искрен Веселинов. 
Мнозинството в българския парламент прояви чувството си за национална отговорност и с ясното съзнание, че вътрешната сигурност не може да стои над тесните политически интереси, прие предложението на Патриотичния фронт за забрана на носене на облекло, скриващо лицето, на обществени места. 
"Това е голяма победа за всички патриоти, която бе постигната с голям консенсус от страна на всички отговорни политически партии. Изключвам от това число протурските ДПС и ДОСТ, които са проводник на ислямистки внушения от трибуната на българското Народно събрание." - заяви след края на парламентарния контрол Искрен Веселинов. Освен това той прикани своите колеги от мнозинството да проявят същият разум, когато дойде ред да се гласува и за другите ключови проектопредложения на патриотите - най-вече предложението за изменение на закона за вероизповеданията. 
По време на дебатите в зала, Веселинов призова ДПС да постъпи европейски и да приеме закона, а "не да се гърчи като настъпана усойница". По думите му в текстовете е изрично уредено, че забраната няма да важи за храмовете. "Целта не е да се ограничават религиозните права. Вие искате да позволим това унижение за жената, което се случва в някои тълкувания на закона?", заяви Веселинов и призова ДПС да бъдат европейци.
Законът откликва на острата нужда у нас от правна регулация на обществените отношения, свързани преди всичко с агресивно налаганите на територията на на Република България ограничения на личната свобода и човешко достойноство на родените и живеещите у нас граждани от женски пол, чрез насилствено заставяне или подтикване чрез заплащане, да поставят върху себе нетрадиционно за българските мюсюлмани облекло.