• patriot.jpg

Във връзка с Деня на народните будители в Народно читалище "Надежда-1908" село Ново село, се проведе празник на патриотичната песен и стихотворение.
 
На него деца и възрастни от няколко близки и далечни русенски села се събраха, за да покажат своето майсторство в изпълненията на песни и усет към мереното слово. Специален гост бе и народния представител от ПГ на "Патриотичния фронт" и заместник-председател на ВМРО-БНД Искрен Веселинов. В своето кратко приветствие към гостите и участниците той припомни смисъла и значението на днешния голям български празник и отправи апел да мислим и действаме като добри български партиоти не само покрай празниците, а постоянно. Поздравление към всички събрали се отправи и кмета на Ново село Мариела Йорданова и Мануела Симеонова, експерт РЕКИЦ-Русе.
 
След края на приветствията дойде ред на участниците да покажат какво са подготвили за гостите на празника. Стихове за Ботев, Паисий, Вазов, Славейков, песни за героичното ни минало огласиха центъра на Ново село, а шарено хоро постави край на празника.