• patriot.jpg

"Нужно е да има репресивна реакция на бунта на бежанците в лагера в Харманли, призоваваме вътрешния министър да я организира незабавно."
Това каза народният представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов във връзка с бунта на бежанците в лагера в Харманли. “За нас "Обединените патриоти" това е инцидент, който предвиждахме. Трябва да има бърза, адекватна реакция на силите на реда, безкомпромисна. Нужно е да има репресивна реакция, подчертаваме това и призоваваме министъра на вътрешните работи да я организира незабавно. Имаме информация, че в момента се действа меко“, коментира Искрен Веселинов.
Според него всички тези, които палят и демонстрират неуважение към българския закон, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък. „Като преди това трябва да бъде установена съпричастността на всички онези, които са били подбудители и организатори на тези вандалски прояви и да понесат цялата строгост на закона, арести, излежаване на присъди и всичко останало“, добави Веселинов. Припомняме, че още преди месец по инициатива на народния представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов в деловодството на НС бе внесен проект за решение, който предвижда най-общо следното: МС да разпореди при масови безредици на границата и в центровете за имигранти употреба на сила включително водни оръдия, газово и огнестрелно оръжие; спешни споразумения за реадмисия с Афганистан, Пакистан и т.н.; бежански лагери само от затворен тип и само извън градовете.
Идеята на законопроекта е полицаите и военните да знаят, че някой стои зад гърба им и да бъдат безкомпромисни към нарушителите. Ако то бе прието, нямаше сега да ставаме свидетели на патова ситуация в която нашите полицаи наблюдават безучастни как афганистанците палят, рушат и ги замерят с камъни.