• patriot.jpg

Заместник-председателят на ВМРО-Българско национално движение и народен представител от "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ-НФСБ, АТАКА и ВМРО" Искрен Веселинов направи своята първа приемна с граждани след като бе избран за член на 44 ОНС от 19 МИР - Русе.
 
Срещата се проведе в град Ветово. Там Веселинов се запозна с проблемите, които стоят пред общината лично от кмета инж.Георги Георгиев. По-късно в рамките на приемната ръководителя "Оперативна дейност" на КАОЛИН АД Андреан Вълчев, запозна народния представител с трудностите от инфраструктурна гледна точка, с които предприятието ежедневно се сблъсква. 
Съществен проблем е лошата пътна мрежа и високата безработица в Община Ветово. На много от важните пътища не им е правен ремонт повече от 30 години. Такъв е случая с отсечката Ветово-Сеново. Това е един от най-използваните участъци, тъй като по него постоянно, освен леки автомобили и автобуси, преминават и тежкотоварните камиони, превозващи суровината, произвеждана от гиганта КАОЛИН АД. Другият основен проблем, а именно липсата на работни места, създава неприятна за общината ситуация, при която безработицата достига 30% от активното население. 
Кметът инж.Георгиев изрази своята убеденост, че в лицето на Искрен Веселинов общината ще има силен приятел. Народният представител пък от своя страна се ангажира да съдейства с всички сили, за да се случат големите и важни инфраструктурни проекти, които да променят облика на Ветовска община. 
Той сподели, че в качеството си на председател на Парламентарната комисия за регионална политика вече е провел среща с ръководството на Агенция пътна инфраструктура, което споделя, че основния проблем за Русенския регион, пътят Русе - Велико Търново следва да бъде изграден като магистрала поради голямата интензивност на движение по него. За настоящото трасе ще бъдат търсени възможности за ремонт в рамките на държавния бюджет.  Второкласния път Русе-Кубрат също няма да отпадне от приоритетите на АПИ и ремонтът му следва да започне в настоящата календарна година по ОПРР. Веселинов е поставил въпросът за трагичното положение на пътя Ч. Вода – Ветово – Сеново – Разград, който е понесъл тежки щети в следствие ползването му за обходен път при ремонта на Писанския мост и е поискал спешното му възстановяване. 
На срещата в Младежкия дом присъстваха множество граждани
След това в Младежкия дом, се проведе втора приемна, на която присъстваха граждани от различни населени места.