• patriot.jpg

На 17 май от 13 часа Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България" по покана на директора на училище ОУ „Васил Априлов”- гр. Русе, г-жа Гергана Григорова посети и направи незабравим този ден за всички деца и екипа на училището.
 
Събитието се проведе във връзка с отбелязването на годишнината от 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България, както и като част от националната програма за военно-патриотично възпитание на младежта.
 
От „Приказка за България” благодарят за подкрепата на младежката организация на ВМРО – „Велика България”, и на общинския съветник Траян Тотев, които взеха участие в събитието.
 
Първа русенска чета „Ангел Кънчев” и „Традиционеръ” също бяха сред участниците.
 
Децата преминаха курс по стрелба с въздушен пистолет макаров, въздушна пушка, стрелба с лък и фехтовка. Те се научиха да месят хляб и имаха възможност да се облекат в дрехи от средновековието, възраждането и други епохи от нашата история.
 
Специално за тях имаше изложба на над 100 оръжейни експонати, а събитието продължи до 17 часа, докато всяко дете на премина през всички забавления и обучения.