• patriot.jpg

Позитивната и градивна кампания на патриотите им определи мястото на нов балансьор в българската политика. 
Според обработените към 7:00 часа тази сутрин протоколи от РИК, двойката на "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ - НФСБ, АТАКА И ВМРО" Красимир Каракачанов и Явор Нотев печелят доверието на русенци. Според данните за Каракачанов-Нотев са гласували 23.25%, за Радев-Йотова - 22.30%, а двойката на ГЕРБ Цацева-Манушев - 20.13%. Подобни резултати се наблюдават в цялата Област Русе, където избирателите са предпочели петият президент да бъде патриот.  
По този повод заместник-председателят на ВМРО-БНД и народен представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов сподели: "Благодаря на всички, които подкрепиха кандидата на "Обединени патриоти" за президент Красимир Каракачанов. В Русе вашата подкрепа ни даде мястото на първа политическа сила на тези избори. От нашия град са тръгвали много първи неща, включително демократичните промени, вярвам и сега задаваме тенденция. България много скоро ще бъде управлявана от патриоти, които ще сложат край на четвъртвековните грабеж, разруха и бедност." 
Междувременно спекулациите за това дали Обединените патриоти ще подкрепят някой от останалите на балотаж претенденти за поста държавен глава, Красимир Каракачанов, председател на ВМРО-БНД и съпредседател на Патриотичния фронт още снощи заяви следното: "Няма да се правим на чобани и да призоваваме избирателите си за кого да гласуват." По повод яркото и манипулативно отношение на социологическите агенции, които до последните часове даваха на кандидатската двойка на патриотите резултат много по-нисък от действителното, Каракачанов каза: "Играхме в уговорен мач, в който социолозите и медиите също играеха роля и показваха, че решението отново ще е синьо-червената мъгла. Ние показахме, че има смисъл и това го говорихме на хората. За това благодаря на онези близо 600 хиляди българи, които повярваха и с сърце и душа ни следваха в тази битка за България“.
Все още неприятно за основните играчи, но пък заради това неизбежно, е превръщането на патриотите в незаобиколим фактор при взимането на решенията за бъдещето на нацията и страната ни. Тази функция досега се изпълняваше от турската партия ДПС, но след снощният резултат всичко в българската политика вече изглежда по различен начин. В тази връзка председателят на ВМРО-БНД на дадената снощи в НДК пресконференция каза: „Искаме да освободим българина от циганската престъпност, от купения и етническия вот, от игото на ДПС и други турски партии. 3 пъти по-голям е резултатът ни от ДПС. Да ние сме антисистемни, искаме да разбием системата на всички партии, които докараха България до просешка тояга за последните 25 години. Битката продължава, нашите послания са ясни – довършване на оградата, спиране на нелегалната миграция и никакво трайно заселване на бежанци, вдигане на минималната пенсия на българския гражданин“.