• patriot.jpg

На сайта patriotite.eu бе качена информация, отразяваща конкретно питане на общинските съветници д-р Росица Георгиева и Иво Пазарджиев, относно повдигната и извършена проверка, касаещи юридически въпроси за правния статут на религиозна общност Евангелска петдесятна църква - 3.
 
В представянето на конкретния казус са употребени определени думи и изрази, чрез които са засегнати лицата, принадлежащи към ЕПЦ-3.
 
В своята работа сайтът се стреми да обхваща изключително пълно и детайлно работата на общинските съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН", както и дейността на местните структури на ВМРО-БНД. Стремим се към това да сведем до минимум всичко онова, което може да бъде изтълкувано като обида за определен кръг граждани, макар не винаги това да се получава.
 
Подобен е случаят с публикацията от 18 април 2018 година, която за наше огромно съжаление, е засегнала представителите на ЕПЦ-3. Прочитайки написаният текст, те са се почувствали дискриминирани на религиозен принцип заради употреба на думи, като "секта", "скандално", "подвизаваща се", "наричаща себе си...", "община Русе ще изгони неправомерно настанила се секта", "евангелисти се подвизават", "засягане пряко интересите на гражданите", "ответни действия...от страна на администрацията", както и от един от конкретните въпроси, съдържащи се в текста на питането,  а именно - "вписана ли е въобще Трета евангелска петдесятна църква Русе в регистъра".
 
В свое искане представителите на ЕПЦ-3 са заявили желание да получат публично извинение заради това, че техни права са публично накърнени.
 
Изцяло в духа на разбирателството и взаимното уважение поднасяме извиненията си към ЕПЦ-3 за написаното, което те са възприели като обида и нарушение на техните конституционни права.
 
Вярваме, че законът стои най-високо в ценностната система на всеки българин и ръководейки се от него трябва да живеем в една среда, където конфликтите от подобен характер следва да се решават възможно най-бързо и в полза и на двете страни без стореното да се превръща в повод за противопоставяне, особено във времена, когато единението на всички българи е най-важно и нужно.
 
Поставяме си за цел да подобрим още повече своята работа в името на това информацията да достига до повече хора без това да засяга техните интереси!

С уважание,
Пресиян Костадинов
Редактор
www.patriotite.eu